MGO 550+
  TRANSPORT GRATUIT
  -17% Discount

  MGO 850+
  UMF 20+
  -6% Discount

  MGO 400+
  UMF 13+
  -13% Discount

  MGO+
  UMF 10+
  -2% Discount

  Kfactor 16
  Manuka Raw nepasteurizata
  -21% Reducere

  MGO 100+
  Manuka naturala Nouza Zeelanda
  Testata si Certificata
  500 gr Manuka

  MGO 829+
  Manuka Raw neprocesata
  Produs Noua Zeelanda

logo_manukashop.ro_1590684073

  MGO 250+
   UMF 10+
  Transport Gratuit

  MGO 514+
  UMF 15+
  Livrare Rapida

  MGO 400+
  UMF 13+
  Transport Gratuit

  MGO 100+
  UMF 6+ (1Kg)
  -2% Discount

  MGP 100+
  UMF 6+ (500 gr)
  -18% si Livrare Gratis

Ce este Mierea de Manuka?

Originea și Procesul de Producție

Mierea de Manuka este produsă în special în Noua Zeelandă și Australia, din nectarul florilor de Manuka (Leptospermum scoparium). Acest tip de miere este recoltat cu atenție de la stup la borcan, iar procesul de producție este esențial pentru menținerea autenticității și calității sale.

Iată cum se produce mierea de Manuka:

  1. Colectarea nectarului: Albinele colectează nectarul de pe florile arborelui de Manuka. Acest arbust sau copac este specific regiunii și are flori mici și albe.

  2. Transformarea nectarului în miere: Albinele amestecă nectarul cu enzime specifice în interiorul fagurilor lor. Această combinație este ulterior depozitată în faguri și expusă la aer pentru a permite evaporarea apei și transformarea nectarului în miere.

  3. Conținutul special de Manuka: Ceea ce face mierea de Manuka specială este prezența unor compuși specifici. Unul dintre cei mai importanți este metilglioxalul (MGO), care se formează din dihidroxiacetona (DHA), un compus găsit în nectarul de Manuka. Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât mierea este considerată de calitate superioară.

  4. Testarea și etichetarea: Mierea de Manuka este testată pentru a determina nivelul de MGO și alți indicatori de calitate. Există standarde specifice, cum ar fi Unique Manuka Factor (UMF) în Noua Zeelandă, care indică concentrația de compuși benefici în miere. Eticheta cu UMF oferă consumatorilor informații despre calitatea și autenticitatea mierei de Manuka.

  5. Ambalare și distribuție: Mierea de Manuka este apoi ambalată și distribuită pentru consum. De obicei, este disponibilă în mai multe grade, în funcție de conținutul de MGO.

Este important de menționat că nu toate mierile etichetate ca „de Manuka” sunt egale. Calitatea poate varia în funcție de factorii precum regiunea de proveniență, metoda de producție și nivelul de MGO. Consumatorii ar trebui să fie atenți la etichetele de calitate și să aleagă mierea de Manuka de încredere de la producători recunoscuți pentru a se asigura că beneficiază de proprietățile speciale ale acestei mieri.

Cum se deosebeste mierea de Manuka de alte tipuri de miere?

Mierea de Manuka se deosebește de alte tipuri de miere prin originea sa florală specifică, fiind produsă de albinele care polenizează arborele de Manuka, și conține un nivel ridicat de metilglioxal (MGO), conferindu-i proprietăți antibacteriene și antioxidante distincte. Certificată conform standardelor precum Unique Manuka Factor (UMF) în Noua Zeelandă, mierea de Manuka se evidențiază prin gust și aromă caracteristice, precum și prin utilizarea tradițională în tratarea rănilor. Alte tipuri de miere pot avea și ele proprietăți antibacteriene, dar diferențele în conținutul de MGO și compoziția chimică fac mierea de Manuka un produs unic, iar autenticitatea poate fi asigurată prin achiziționarea de la producători de încredere și verificarea certificărilor.

Factorul UMF (Unique Manuka Factor)

Un aspect esențial al mierei de Manuka este factorul UMF, care indică calitatea și eficacitatea sa. Cu cât este mai mare factorul UMF, cu atât sunt mai puternice proprietățile vindecătoare ale mierii de Manuka. Vom explora această caracteristică în detaliu, astfel încât să poți face achiziția potrivită pentru nevoile tale.

Diferențe cheie față de alte tipuri de miere

Mierea de Manuka se distinge prin conținutul său unic de compuși bioactivi, cum ar fi metilglioxalul (MGO), care îi conferă puterea extraordinară. Vom compara aceste diferențe și vom arăta de ce mierea de Manuka este cu adevărat deosebită.

Beneficiile Consumului Mierii de Manuka

Sistemul Imunitar și Energie Sustenabilă

Mierea de Manuka este recunoscută pentru capacitatea sa de a sprijini sistemul imunitar și de a oferi o sursă naturală de energie. Vom explora cum această minunată miere poate contribui la întărirea organismului și la îmbunătățirea stării tale generale de bine.

Proprietăți Antioxidante și Antiinflamatorii

Descoperă beneficiile antioxidante ale mierii de Manuka și modul în care aceasta poate ajuta la combaterea radicalilor liberi și la reducerea inflamației în corp. Veți înțelege de ce este considerată un aliat puternic în lupta împotriva stresului oxidativ.

Susținerea Digestiei și a Sănătății Respiratorii

Vom explora modul în care consumul regulat de miere de Manuka poate contribui la sănătatea digestivă și poate oferi sprijin pentru problemele respiratorii. Aceste beneficii vorbesc despre versatilitatea acestei mieri extraordinare.

Proprietățile Vindecătoare ale Mierii de Manuka

Antibacterian Puternic și Acțiune Antivirală

Cu o concentrare semnificativă de compuși activi, mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene puternice și acțiuni antivirale. Vom explora modul în care aceasta poate fi utilizată pentru a sprijini lupta organismului împotriva infecțiilor.

Efecte Antifungice și Vindecare a Rănilor

Descoperă cum o miere de Manuka poate fi folosită în tratarea afecțiunilor fungice și în accelerarea procesului de vindecare a rănilor. Aceste proprietăți vindecătoare sunt esențiale pentru îngrijirea pielii și a altor probleme dermatologice.

Contraindicații și Avertismente

În ciuda tuturor beneficiilor, este important să cunoști și contraindicațiile mierii de Manuka. Vom oferi informații detaliate despre situațiile în care ar trebui să eviți consumul sau să consulți un specialist înainte de a încorpora această miere în dieta ta.

Descoperă magia și puterea naturală a mierii de Manuka. Alege să investești în sănătatea ta și să descoperi beneficiile acestei comori unice oferite de natură!

Scroll to Top